E-Zorg supersnel!

E-Zorg heeft het afgelopen jaar flink geïnvesteerd in haar netwerk. Er zijn nieuwe routers en firewalls geplaatst in beide datacenters. Omdat alles redundant (dubbel) is uitgevoerd hebben wij deze upgrade in beide datacenters doorgevoerd. Vanmorgen is de laatste actie met succes uitgevoerd. Door de redundantie heeft u geen onderbreking gehad in de dienstverlening.

Wat is er vervangen en toegevoegd?

4x Cisco ASA firewall
2x Cisco ASR router
2x Cisco Nexus switch

En uiteraard de backbones naar het E-Zorg IPVPN!

Wat betekent dit voor u?

Elke dag worden er meer diensten aangeboden vanuit de ‘Cloud’. Dit betekent dat de servers niet meer bij u in de apotheek of praktijk staan maar in een datacenter. Veel van deze servers staan bij KPN in het datacenter, direct tegen de infrastructuur van E-Zorg voor optimale dataverwerking. Door de verplaatsing van deze servers naar de cloud is de afhankelijkheid groter geworden van de E-Zorg verbinding en ontstaat er meer behoefte aan bandbreedte. Waar u in het verleden voldoende had aan een 1Mbit verbinding is nu mogelijk een 30Mbit meer op zijn plaats. Met deze upgrade van de infrastructuur zijn wij klaar om u te kunnen blijven voorzien in deze snelheid.

Nog meer voor u beschikbaar?

Om u gegarandeerd te kunnen voorzien van connectiviteit hebben we al een aantal jaar de ‘Mobiele Back-up’. Indien een graafmachine uw verbinding verbreekt dan kunt u verder werken via het 3G/4G mobiele netwerk van KPN. Ook deze dienstverlening voldoet volledig aan de eisen die gesteld zijn in de zorg, we maken namelijk gebruik van een Private APN met alle voorzorgsmaatregelen. Ook uw mobiele back-up verbinding wordt continu gemonitord vanuit het Network Operation Center van E-Zorg.
Ook zijn de centrale knooppunten naar de primaire zorgapplicaties (zoals CGM en PharmaPartners) volledig redundant uitgevoerd, ook dit is uniek voor een zorgnetwerk. Zo voldoen we aan de beschikbaarheidsgaranties die nodig zijn voor onze ISO27001 en GZN certificeringen.