Door de steeds strengere controles van e-mail bij de ontvangers en om te voorkomen dat de IP adressen van E-Zorg als spamverzender wordt aangezien zijn controles van e-mails verzenden naar het publieke internet verscherpt.

Wij zien veel gebruik van de smtp.ezorg.nl server voor het verzenden van uitgaande e-mail door gebruikers die niet de e-maildomein gehost hebben bij E-Zorg.

Gebruik de smtp server van uw e-mail provider, de veilige mail poorten (465 en 587) staan hiervoor generiek open op het E-Zorg netwerk.

Bij gebruik van de smtp.ezorg.nl server waarvan het domein niet gehost is bij E-Zorg, maar er zijn aanvullende afspraken met E-Zorg, wordt er gecontroleerd of het SPF record correct staat ingesteld.

Mocht het SPF record niet correct zijn, dan wordt de e-mail geweigerd.

Deze e-mail zou ook geweigerd worden bij de ontvanger als deze op SPF controleert maar dan wordt het E-Zorg IP adres ook nog eens als spammer gezien, dit wordt hiermee voorkomen.

Mocht de afzender domeinnaam fictief zijn, wordt de e-mail geweigerd.

Advies is om altijd een geldig e-mail adres te gebruiken (geen noreply). Op berichten die niet bezorgt kunnen worden, om wat voor reden dan ook, komt een bounce bericht terug met de reden waarom deze niet is afgeleverd.

Hiermee kan dan bijvoorbeeld het e-mail bestand geschoond worden met niet bestaande e-mail adressen, om herhaling te voorkomen.