Bereikbaar op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur

E-Zorg verbinding

Veilig toegang tot internet, zorgapplicaties en meer

Een verbinding met het E-Zorg netwerk zorgt ervoor dat zorgverleners in Nederland veilig toegang kunnen verkrijgen tot het internet en de zorgtechnologie die ze nodig hebben. Zo wordt een E-Zorg verbinding onder meer gebruikt voor toegang tot het huisarts- of apothekersinformatiesysteem en diverse andere zorgapplicaties van E-Zorg of technologiepartners.

Diensten gekoppeld aan de E-Zorg verbinding

E-mail ▸

VoIP ▸

Toegang tot zorg­applicaties ▸

Veilig zakelijk internet ▸

Groothandel berichten ▸

Recept­berichten ▸

Dienst­waarneming ▸

E-Zorg netwerk cloud

Landelijk schakel punt ▸

Beheer en onderhoud ▸

Anti-virus ▸

Anti-spam ▸

Security ▸

Start vandaag met veilig communiceren in de zorg

Wij maken het mogelijk dat zorgverleners op een veilige en betrouwbare manier met elkaar communiceren.

Veilig mailen in de zorg

E-mailen via E-Zorg

Naast de optie om veilig te mailen via de Zorg Messenger biedt E-Zorg ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een @ezorg.nl e-mailadres. Met deze e-mailadressen kan er veilig heen en weer gemaild worden binnen het E-Zorg netwerk. Zo komt dit e-mailverkeer niet in aanraking met het openbare internet en worden alle e-mails veilig opgeslagen op het E-Zorg netwerk.

Indien u een E-Zorg verbinding afneemt, zijn hierbij 10 e-mailadressen inbegrepen.

Heeft u al een E-Zorg verbinding? Vraag dan via dit formulier uw e-mailadressen aan.

Veilig mailen in de zorg
VoIP voor de zorg

VoIP voor de zorg

Dankzij onze samenwerking met diverse Voice over IP (VoIP) partners kan uw organisatie veilig telefoneren via het E-Zorg netwerk.

De kwaliteit van internettelefonie is doorgaans beter dan van analoge telefonie en ook de kosten zijn veelal lager dan van een klassieke telefoonverbinding.

Toegang tot zorgapplicaties

Toegang tot zorgapplicaties

Naast het huisarts- en apotheekinformatiesysteem, geeft E-Zorg veilig toegang tot een groot aantal applicaties die in de zorg gebruikt worden voor informatie-uitwisseling, het opvragen van patiëntinformatie, onderlinge communicatie en kostendeclaratie.

Toegang tot zorgapplicaties
Veilig internetten in de zorg

Veilig zakelijk internet

De E-Zorg verbinding biedt ook toegang tot het internet, inclusief extra beveiligingsmaatregelen. Zowel het binnenkomende als uitgaande internetverkeer wordt gescand en beschermd tegen virussen, hackers en DDoS-aanvallen. Toegang tot malafide websites die worden gebruikt voor fraude met malware en phishing wordt automatisch geblokkeerd.

Indien uw organisatie een E-Zorg verbinding heeft, is er geen aparte internetverbinding meer nodig en bent u ervan verzekerd dat uw medewerkers veilig kunnen internetten.

Groothandelberichten uitwisselen

Groothandelberichten uitwisselen

E-Zorg wisselt per dag ongeveer 850.000 berichten uit, waaronder een veelvoud aan groothandelberichten. Bestelberichten worden vanuit de apotheek door het E-Zorg netwerk op betrouwbare wijze naar de juiste groothandel-distributiecentra verzonden.

Groothandelberichten uitwisselen
Receptberichten uitwisselen

Receptberichten uitwisselen

Met gestructureerd berichtenverkeer kunnen systemen van verschillende softwareleveranciers snel en geautomatiseerd met elkaar informatie uitwisselen. Hiervoor gebruikt E-Zorg de standaarden Edifact (EDI, voor o.a. eerstelijnszorg) en HL7 (voor o.a. tweedelijnszorg).

De verzending, verwerking en ontvangst van gestructureerde berichten op basis van EDI en HL7 is inbegrepen bij de E-Zorg verbinding. Dit betekent dat er geen aparte kosten in rekening worden gebracht voor ieder apart  verzonden of ontvangen bericht. Wanneer u nog geen gebruik maakt van het gestructureerde berichtenverkeer via E-Zorg dan kan dit worden aangevraagd via uw HIS/AIS-leverancier.

Dienstwaarneming in de zorg

Dienst­waarneming

Het netwerk van E-Zorg ondersteunt verschillende dienstwaarnemingsconcepten waaronder direct inkijken bij de collega zorgverlener of het waarnemingsdossier via het landelijk schakelpunt voor huisartsen en apotheken.

Dienstwaarneming in de zorg
Certificering E-Zorg netwerk

Beheer en onderhoud

De E-Zorg verbinding is een managed oplossing. Dit betekent dat het beheer, het onderhoud, de monitoring, de security, het gebruik van de telefonische helpdesk en de afhandeling van storingen zijn inbegrepen bij zowel de E-Zorg verbinding als aanverwante E-Zorg diensten. De veiligheid en prestaties van E-Zorg verbindingen wordt 24/7 gemonitord.

Zo kan uw organisatie te allen tijde rekenen op de beste service, zonder dat men zich zorgen hoeft te maken om eventuele bijkomende kosten.

Anti-virus voor de zorg

Anti-virus

Met de anti-virus oplossing van E-Zorg heeft u veilig toegang tot het internet via onze centrale servers. Het internetverkeer wordt automatisch gecontroleerd en gefilterd op virussen en onbetrouwbare websites.

Anti-virus voor de zorg
Anti-spam voor de zorg

Anti-spam

Anti-spam van E-Zorg voorkomt dat er een overdaad aan ongewenste e-mailberichten in uw inbox terecht komt. Zo bespaart u veel tijd die u anders aan het opruimen van uw mailbox had moeten besteden.

Beveiliging ICT in de zorg

Beveiliging

E-Zorg borgt de veiligheid en continuïteit van het zorgverkeer. Het E-Zorg netwerk is een volledig gesloten netwerkinfrastructuur, gescheiden van het openbare internet voor maximale veiligheid. Virussen, hackers en DDoS-aanvallen worden geweerd met de krachtigste beveiligingsmethoden, zoals dataversleuteling, gebruikersauthenticatie, firewalls, inbraakdetectie- en inbraakpreventiesystemen.

E-Zorg monitort de security 24/7. Daarnaast is E-Zorg gecertificeerd als GZN (goed beheerd zorgnetwerk) door VZVZ. Verder voldoet het aan de ISO27001 en geldende wet- en regelgeving. De veiligheid van onze diensten wordt periodiek getest – zowel intern als extern door onafhankelijke derden.

Beveiliging ICT in de zorg

Ook starten met een veilige E-Zorg verbinding?

Profiteer van de vele voordelen van het veilige E-Zorg netwerk:

  • Word deel van het grootste zorgnetwerk van Nederland
  • Gecertificeerd als Goed Beheerd Zorgnetwerk (GZN)
  • Goed bereikbare, gespecialiseerde helpdesk
  • Veilige, krachtige internetverbinding
  • Toegang tot tal van zorgspecifieke applicaties

Neem gerust contact met ons op en vertel ons wat uw organisatie nodig heeft. We denken graag met u mee.