/// ONDERWEG & THUIS WERKEN

Met Remote Access maakt u thuis of onderweg verbinding met het E-Zorg netwerk. Handig om bijvoorbeeld thuis uw administratie bij te werken of tijdens visites in uw HIS te kunnen kijken. Om met Remote Access te kunnen werken heeft u een pc, laptop of tablet met toegang tot internet nodig. Er zijn twee manieren om verbinding met het E-Zorg netwerk te maken. U kunt het scherm van een computer in de praktijk of apotheek overnemen (RDP) of u creëert een extra werkplek door een rechtstreekse verbinding (VPN) op te zetten met het E-Zorg netwerk.Remote Desktop

Remote Desktop

Met Remote Desktop neemt u het scherm van een pc in de praktijk of apotheek over zonder dat iemand in de praktijk of apotheek met u mee kan kijken. Zo heeft u alle programma's die op de computer staan tot uw beschikking. Het voordeel is dat u vanaf elke computer met een internetverbinding kunt werken op uw computer in de praktijk of apotheek. Het nadeel van deze oplossing is dat computer in de praktijk of apotheek door een ander niet kan worden gebruikt op het moment dat u ermee werkt. U kunt maximaal drie computers in de praktijk of apotheek opgeven die hiermee te gebruiken zijn.


VPN verbinding

VPN

Met een VPN wordt over uw beschikbare Internet verbinding een beveiligde toegang mogelijk gemaakt naar het E-Zorg netwerk. Vervolgens kan uw computer net zo functioneren als een computer in de praktijk of apotheek. Het voordeel hiervan is dat u niet afhankelijk bent van het gebruik van werkstations in de praktijk of apotheek. Het nadeel is dat u in sommige gevallen een extra licentie nodig heeft van de programma's die u wilt gebruiken.