/// ONZE ANTWOORDEN


Hier vindt u de antwoorden op vragen die ons vaak gesteld worden. Zo kunt u vaak snel en eenvoudig het antwoord op uw vraag vinden. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u behoefte aan meer toelichting? Neem dan gerust contact met ons op!

Ondersteunt E-Zorg een draadloos WiFi netwerk?

Het E-Zorg netwerk is een besloten netwerkomgeving, fysiek gescheiden van het openbare internet. Zo kunnen zorgverleners via een veilig en betrouwbaar netwerk met elkaar communiceren. De Cisco routers die E-Zorg levert om deze verbindingen tot stand te brengen bevatten geen draadloze (WiFi) interface waardoor wij geen draadloos netwerk voor u kunnen realiseren. Het is wel mogelijk om zelf een access-point te plaatsen voor WiFi om vervolgens zakelijk te gebruiken.

E-Zorg heeft een aantal tips voor het gebruik van WiFi, om de veiligheid van alle aangesloten gebruikers en hun patiëntgegevens te garanderen:

  • Gebruik een niet herkenbare SSID
  • Gebruik uitsluitend WPA2 voor encryptie
  • Gebruik een volledige willekeurige WPA2 Key (passwordgenerator, geen keys uit het woordenboek want die zijn eenvoudiger te achterhalen)
  • Sluit het access point aan op een tijdschakelaar zodat deze ’s nachts niet actief is en kwaadwillende geen toegang hebben tot uw lokale netwerk.

Verder adviseren we om het access-point direct op de Cisco router aan te sluiten op een met E-Zorg afgestemde LAN-poort. We maken dan kosteloos een gescheiden netwerk aan voor het gebruik van WiFi.

Wanneer u  WiFi in een wachtkamer wilt gaan aanbieden, dan is het advies om hiervoor een gescheiden internet aansluiting aan te vragen. Hieronder volgen een aantal punten waarom we afraden hiervoor de E-Zorg aansluiting te gebruiken.

  • Voordat een patiënt van het internet gebruik kan maken zal deze eerst een proxy moeten instellen in zijn smartphone of tablet. Dit is niet gebruiksvriendelijk voor de patiënt.
  • Door de verhoogde beveiliging van het E-Zorg netwerk i.c.m. het gebruik van een proxyserver kan er geen garantie worden gegeven dat alle apps op smartphones en tablets goed zullen functioneren. Een veelgebruikt programma zoals Whatssapp zal bijvoorbeeld niet vlekkeloos via onze proxyserver werken.
  • Het risico bestaat dat een patiënt de beschikbare bandbreedte volledig gaat gebruiken via de WiFi waardoor u traagheid ervaart in uw systemen.
  • Een kwaadwillende zou kunnen proberen om via het WiFi netwerk uw lokale netwerk binnen te dringen.

Wanneer u besluit een gescheiden internet aansluiting te nemen dan kunt u hiervoor terecht bij iedere willekeurige provider. Aan u de keus om de voordeligste uit te zoeken waarbij u ook een WiFi router ontvangt. Let op dat u bij de aanvraag wel aangeeft bij deze provider dat de nieuwe internetaansluting NAAST uw bestaande ADSL aansluiting van E-Zorg moet komen en NIET TER VERVANGING. Veel providers willen graag uw bestaande ADSL aansluiting overnemen echter kunt u via een normale internetaansluiting geen toegang krijgen tot het beveiligde zorgnetwerk.


Welke diensten biedt E-Zorg
Ondersteunt E-Zorg een draadloos WiFi netwerk?
Traagheid in Office365 en Outlook
Traagheid n.a.v. Windows updates
Hoe kom ik in contact met E-Zorg?
Hoe vul ik het aanvraagformulier Remote Access in?
Welke internet browser werkt het beste met de token?
Het inloggen verloopt anders dan ik gewend ben.
Het Remote Access portaal meldt “Invalid username or password. Please re-enter your user information.” en ik kan niet inloggen.
Na het inloggen meldt het Remote Access portaal “There are already other user sessions in progress:”
Ik kan wel inloggen maar mijn RDP link of Network Connect werkt niet meer.
Mijn RDP link of Network Connect werkt niet meer, maar Java is goed geïnstalleerd en Up to Date.
Mijn computer vraagt of ik de software van Java vertrouw en wil activeren.
Mijn computer vraagt of ik de software van Juniper Networks vertrouw en wil installeren.
Het Remote Access portaal meldt “The client could not connect to the remote computer. Remote connections might not be enabled…….”