Bereikbaar op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur

KPN Medische Berichtenservice

Veilige en efficiënte uitwisseling van medische berichten tussen zorgpartners

Gestructureerde uitwisseling van medische data tussen zorgpartners is de basis voor een efficiënte samenwerking. Met de Medische berichtenverkeer van KPN worden bijvoorbeeld laboratoriumuitslagen, specialistenbrieven en scans veilig en snel gedeeld tussen verschiillende zorgverleners. Berichten worden verstuurd over het grootste en veiligste zorgnetwerk van Nederland: KPN Zorg Cloud. Daarmee bent u ervan verzekerd dat patiëntendata altijd en overal in goede handen zijn.

We bieden u een efficiënte oplossing, zonder gedoe. Via het self service portal heeft u real-time inzage in de status van verzonden berichten, zijn uw berichten ontvangen en gelezen? Op basis van het volume van het berichtenverkeer betaalt u een vaste prijs. Blijkt het berichtenverkeer in de praktijk toch omvangrijker te zijn? Dan nemen we contact met u op en passen we de bundel voor het jaar erop aan. U krijgt een kostenefficiënte oplossing die transparant is en u voorspelbaarheid biedt. U krijgt dus geen onverwachte verrassingen en weet precies waar u aan toe bent.

Gestructureerde medische data

Onze oplossing voorziet in de uitwisseling van alle gestructureerde medische data, zoals EDI- en HL7- standaarden, waaronder FHIR.

Transparant prijsmodel

Vaste, vooraf afgesproken, prijs per jaar op basis van het berichtenvolume en zonder nacalculatie.

Certificering E-Zorg netwerk

Informatie veiligheid

De KPN Medische Berichtenservice wordt gehost in de streng beveiligde en ISO27001 gecertificeerde datacenters van KPN en heeft het Goed Beheerd Zorgnetwerk label (ISO27001 & NEN7510). Toegang vindt plaats via twee factor authenticatie (o.a. UZI-pas).

Certificering E-Zorg netwerk

Factsheet

Klanten over Medisch Berichtenservice

“Het meest enthousiast ben ik over de totale kostenreductie die het nieuwe systeem het ziekenhuis oplevert.”

John van Giessen – Manager Informatisering & Automatisering Gelderse Vallei.

Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) is een groot modern regionaal ziekenhuis. Het ziekenhuis is gevestigd in Ede en zet stevig in op keuzevrijheid en zelfredzaamheid van patiënten. ICT is daarin een belangrijk instrument. Omdat ziekenhuizen voortdurend onder druk staan om kritisch te kijken naar hun kosten en een toepassing als de berichtenservice een niet onaanzienlijk beslag op het ICT-budget van ziekenhuizen legt zocht ZGV een alternatief voor hun bestaande berichtenservice om kosten te kunnen reduceren.

Wat is het verschil tussen de Medische Berichtenservice en de Zorg Messenger?

Beide oplossingen zijn er om ervoor te zorgen dat u zorgeloos gevoelige informatie kunt delen. De Medische Berichtenservice zorgt ervoor dat informatiesystemen veilig en snel zorginhoudelijke informatie op een gestructureerde wijze met elkaar delen. De Zorg Messenger wordt door zorgverleners gebruikt om met elkaar en met patiënten en cliënten op een veilige manier te communiceren en informatie uit te wisselen.

Is de Medisch Berichtenservice veilig?

De KPN Medische Berichtenservice wordt gehost in de streng beveiligde en ISO27001 gecertificeerde datacenters van KPN en heeft het Goed Beheerd Zorgnetwerk label (ISO27001 & NEN7510). Toegang vindt plaats via twee factor authenticatie. U maakt met de KPN Medische Berichtenservice gebruik van het grootste zorgnetwerk van Nederland met het grootste bereik in de cure en care.

Kun je via Medische Berichtenservice ook met patiënten of cliënten communiceren?

Nee, de patiënt kan geen medische berichten ontvangen. Deze service is gericht op gestructureerde uitwisseling tussen zorgpartners zoals huisarts, specialist, apotheker, laboratoria, therapeut. Voor het veilig communiceren met patiënten en cliënten kan Zorg Messenger worden gebruiken. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Moet de ontvanger betalen voor een bericht?

Nee, voor het ontvangen van medische berichten worden geen kosten in rekening gebracht.

Is Medische Berichtenservice te koppelen aan alle systemen?

Ja, de Medische Berichtenservice is aan elk informatiesysteem in de zorg te koppelen dat zorginformatie uitwisselt.

Kies voor kwaliteit

Ga aan de slag met de KPN Medische Berichtenservice en ontdek de manieren waarop de communicatie binnen uw organisatie naar een volgend niveau getild kan worden: